איך מתמודדים עם כמות הזבל ברחובות בזמן הקורונה?
כמה זבל אנחנו מייצרים בתקופת הקורונה ואיך העיריות מתכוונת ופועלות לבצע התאמות בתקופת הבידוד?
משבר הקורונה הביא איתו שינויים ומשברים בתחומי החיים השונים. שוק התעסוקה, ענף המלונות והמסעדנות ספגו פגיעה קשה ולאט לאט אנו מזהים תחומים נוספים המתמודדים עם אתגרי הקורונה ובניהם תחום הניקיון בערים, ברחובות ובשכונות.
ימי הבידוד וההסגר מלווים אותנו כבר לא מעט זמן. יותר ויותר אזרחים ומשפחות מסתגרים בבתיהם בהתאם להנחיות משרד הבריאות ובהתאם – עולה כמות הצריכה והשימושים שלנו בבתי האב שהמשמעות שלהם בסוף – הרבה יותר זבל!
אנו כבר רואים ראות את פחי הזבל הביתיים, הציבוריים, מתחמי הגזם והמחזוריות - עולים על גדותיהם: אנשים צורכים יותר אוכלים יותר - זורקים יותר.
אז איזה כלים הרשות המקומית מתכוננת לאתגרי הניקיון בימי הקורונה?
עובדי הניקיון, כעובדים חיוניים בשעת חרום נאלצים לספק את שירותי הניקיון בעיר תחת ההגבלות וההחמרות של משרד הבריאות.
וכאשר נדרש לשמור על מרחק ולמנוע התקהלויות ויציאה לשטח – כלים לניהול משלט רחוק הם הפתרון האידיאלי אחריו עטות הרשויות המקומיות.
בזמן משבר שכזה, מסתמן שפתרונות ניהול חכמים בענן בתחום "עיר חכמה בניקיון" כפי שמציגה OK2go הינם יותר מההכרחיים לניהול בזמן משבר. באשפה הביתית תדירות הפינוי הנדרשת עולה ובאזורי התעשיה ובעסקים היא יורדת.
איך מנהלים את זה נכון?
- בתקופה שנפח הפחים מתמלא בקצב ובתדירות גבוהה הרבה יותר – נדרש להגיע לפנות את הפח בזמן וביעילות כדי למנוע מפגע תברואתי וחוסר שביעות רצון של תושבי העיר שכעת נמצאים בעיקר בסביבת המגורים.
- חיישנים שמותקנים על כל פח בטכנולוגיות חדשניות מאפשרות לרשות המקומית לזהות פחים בנפח מלא, או פחים העומדים להגיע לנפח מלא ולתכנן את מסלול משאית הפינוי כך שתפנה פחים אלו בעדיפות עליונה.
- מערכת חכמה הקוראת את נפח הפחים יכולה לחזות ולתכנן באופן אופטימלי את פינוי המשאית.
- ניתן לשנות את תדירות הפינוי לפי קריאות הנתונים והחיישנים
- ניתן לייעל ולבקר את קבלני /עובדי הניקיון ולמדוד את התפוקות להגדיל את האמצעים הנדרשים.
לקוח גדול שלנו שמפנה דחסניות גדולות מסניפי מזון כמו "ויקטורי,שופרסל ואחרים כבר בוחן חיישן מתקדם שקורא את קצב מילוי הפח ומאפשר לו להגיע כשהוא ממש מלא . אנו רואים גידול של כ 70 אחוז בקצב מילוי הפחים לעומת ימים רגילים( לתת מספרים גם אם מוערכים)
מה היתרונות בניהול פחים חכם?
העיר מתמקדת בשמירה על ניקיון באזורי המגורים (על חשבון אזורים תעשייתיים שצריכתם פחותה בתקופה זו)
עובדי הניקיון מקבלים מסלול חכם ובכך עובדים באופן ממוקד עם מינימום חשיפה לשטח בהתאם להנחיות ויכולים להגיע לכל אזורי הפינוי גם בכוח עבודה מצומצם
הרשות וקבלני הניקיון מייעלות את תפוקות העבודה וחוסכות בהוצאות – חסכון חשוב בתקופה בה הרשות נאלצת להיכנס לצמצום והתייעלות וקבלני האבטחה עלולים לאבד הכנסות בתחומים אחרים (כגון ניקיון בקניונים וכו)
שמואל מדר מנכ"ל אוקייטוגו מוסר שבימים אלו רואים את הערך של המערכת עולה משמעותית ומספק כלים וייתרונות נוספים שהשגרה משתנה. הרשויות נדרשות עשות התאמות ,אנו רואים חיטוי במקומות ציבוריים ועוד קבלנים נכנסים. אנו רואים פחות אנשים ברחובות מחד ויותר אשפה וזבל נערמים בבתים ופחות בשטחים הציבוריים.
איך ניהול פחים חכם עובד?
בפחים מוטמני קרקע מותקנים חיישנים ייחודים המספקים מידע על נפח הפח ופחים ביתיים מותקנים תגים בטכנולוגיית RFID המאפשרים תשתית מדויקת ואמינה של מפת העיר.
כל הנתונים מתעדכנים במערכת ניהול מאובטחת בענן אשר מספקת דשברוד ניהולי ותמונת מצב על נתוני פחים ומפגעים על מפת העיר.
המערכת מאפשרת תכנון מסלול אוטומטי על פי אופטימיזציה עבור נהג המשאית ועובדיו.
המערכת מתעדכנת בזמן אמת בסטטוס הפינוי של כל משאית ומספקת התראות על אירועים חריגים.
רשויות שכבר הטמיעו מערכות חכמות בתחום הניקיון, נהנות עכשיו מהיכולת להתאים את שגרת העבודה בהתאם למצג ולווסת באופן חכם את פינוי הפחים בעיר. לפרטים נוספים על מערכת הנוכחות שלנו הכנסו עכשיו.